Monday, November 17, 2008

TRIP P IPOH

7 NOVEMBER


Sabtu yang lepas*15hb* bersamaan hari sabtu..kitaorang trip gi perak....huhuu best.
mula2 tu berat rasa hati nak pegi sebab tinggal kak yati sorang kat umah....tapi bila di fikir2 balik la kan why not i am joing them..hahahah...cian kak yati dok umah sorang2 1 hari 2 malam......
jam 2 pm kitaorang da besiap sedia nak gerak,tapi sebelum tu aku, KT, ngan SUE kelam kabut nak bersiap sebab kak nora da menunggu kiorang kat bawah ngan kawan dia AJOY....
kitaorangbersiap ala kadar jer and than sambung kat dalam kereta untuk bersiap,biasala pompuan touch up sedikit pon jadi la...hahhahah....dalam kul 5.30 pm tu kiorang da sampai kat ipoh and tunggu kawan diorang nie*TOK WAN* sampai ambil kitaorang untuk temankan cari hotel untuk kitaorang bermalam...dalam 5 or 6 buah hotel kitaorang pegi semuanya penuh hotel yang ke-6 baru kitaorang dapat itu pon mahal nak mampus...adalah dalam 100++ juga untuk 1 malam..
KT sewa 1 bilik untuk 4 orang tapi ada seorang lelaki join tido kat bilik tu..hahahah...gempak tak...kitaorang tido 1 bilik ngan lelaki.....
abis cheack in tu, baring2 kejap pas2 rasa lapar la plak.aku,ajoy ngan kt turun gi beli makanan apa yang patut di makan.....dalam kul 8.30 tokwan datang nak bawak kitaorang jalan2 round ipoh....xla best sangat tapi sempat juga la amik pic kat dataran 2......
malam tu dah balik hotel dalm kul 11.30 pm..
masuk jer bilik hotel da terasa sejuk nak mampos..ada la juga terasa macam over seas,macam winter sonata la...hahhaha
malam tu nak tido pon susah sampai 3 lapis baju pakai pon still sejuk lagi....hahahahha.......esok harinya bangun dalam kul 9 am la...tapi baring2 kejap sebab sejuk sangat....dalam sejam macam tu baru g sarapan roti and gi mandi sambil tunggu tokwan bawakkan aku,sue ngan ajoy nasi lemak. kt ngan kak nora kata xnak diorang da breakfast kat bawah*hotel*.....ok dah kenyang baru la semangat nak gerak...hheheheeh..dalam kul 12 pm kitaorang da cheak out gi main boling kat parkson ipoh pas2 baru gi TESCO kat ipoh tu untuk jumpa NUBHAN....nubhan nyanyi 1 lagu jer ada untuk mu....artis lain nyanyi 2 lagu...eeeeemmmmm??????habis nubhan nyanyi jer ingatkan da bleh balik tapi nubhan soh tunggu dia kat hotel dalam kul 5.45 pm cam2 la kitaorang baru dapat jumpa dia...best juga la nubhan nie friendly la juga ngan fans dia...sempat juga la beborak ngan dia..hehe masih ingat lagi dia tanya "mia ambik touristm jugak ek...amik kat mane..?"sempat juga tangkap pic dalm 2 tau 3 pic cam 2......dalam beborak ngan nubhan 2 kitaorang jumpa ngan EBI af 5.....dia pon best juga.....klo di fikir2 la kan sesuai juga kak nora ngan ebi 2 sebab dua2 ponj sekarang da solo dua2 orabg sabah..alah KK ngan TAWAU bukan jau pon.bleh2..hhahahaah..jangan marah....ok dalam kul 7.45 pm baru gerak balik.......dalam kul 10 pm dah sampai shah alam.......
pagi nie*18hb* aku gi amik result....takut la juga ingatkan tak pass account rupanya pass juga la..allhamdullilah...aku da tak jumpa ngan lecture 2...heheheh...

7 comments:

ktcats said...

oiiiiiiiii... nub nyayi dua lagu la sengal.... ad untuk mu.. n ketahuan.. yg aq menari tu, ko lupaka haaaaaaaaaaaaa....( baca mcm c iqbal beckp)hahaaaah

nieja said...

cis
tlbih pjg pulak ko
updte tapi xde gmbar
ciss..hhahaha...

miazo said...

ktcats-oooo iya aku lupa plak ko ada nyanti lagu ketahuan..hahahahha

kak nieja-haahhaah biasa banyak cerita...huuuhu..gambar 2 ada kat laptop KT...so nex time yer

NoraJoey said...

ko nif info tidak tepat...eh apesal tak cita bnyk skit psl aku n ebi n abg.man tuh skali??hahahhaa....

Totin Jamain said...

whoi!
mya pon ade blog?
cilaker!

nieja said...

mia da maju la ngok
hahahah

miazo said...

norajoey-adakan juga pasal ebi tu aku cerita yang tentang abg man aku lupa plak..hehehheh

kak totin- dunia da maju zaman da berubah..hahahahah

kak nieja-aku pon nak ada blog jugak